Utas

Rek, Ayo Rek!

Ayo Rek!

Sampai di SMS koyok ngene iki gak lebay rek. Iki usaha gawe ngelengno awak dewe ben ngukur risiko. Nek gak mok percoyo kon atene percoyo sopo? MUI, ormas Muhammadiyah, ormas NU karo liyane agomo yo wes menghimbau. Ojok cengkal-cengkal.

Suroboyo saiki zona abang. 20 kasus teko 26 kasus total Jawa Timur. Mok anggep iki guyonan hah? Raimu. Nek gak onok sing penting banget ayo ewangi konco-konco sing lagi kerja keras ndek Rumah Sakit Rujukan. Carane?

Nek kon gak penting banget metu luwih apek #NdekemAeNdekOmah trus cuci tanganmu sak dirunge aktivitas opo sak bare metu omah. 60 detik wae, nggawe sabun sing roto nggawe petunjuk WHO. Nggawe Handsanitizer nek darurat ae, sak umpamane awakmu kepekso metu omah gak nemu tempat cuci tangan nggawe sabun. Eling, semakin akeh kon iku nyabun yo apik. Tapi ojok kebacut.

#JogoJarakAman nek kepekso kon kudu metu omah awakmu jogo jarak aman, ngadoh teko kerumunan wong akeh. Ojok lali nek metu nggawe masker. Oiyo awakmu sak asline gak terlalu butuh masker medis. Soale saiki langka, sing luwih butuh banget iku konco-konco tenaga kesehatan sing lagi berjuang nek rumah sakit. Awakmu luwih apik ndekem ae nek omah. Ben Masker medis gak langka. Trus kon yo ojok nimbun, nek misale kon nimbun gawe nggolek untung iku hasil rejekimu gak barokah goblok. Kon tego karo dulur-dulurmu sing saiki berjuang hah. Ojok lho yo. Termasuk nimbun bahan pangan. Ayo solidaritas khas wong jawa timur rek.

Terus awakmu iku yo kudu jogo kesehatan. Nek omah yo karo olahraga tipis-tipis. Ojok mangan tok.

Wes ngene ae. Kon nek butuh takok-takok luwih apik takok nek kanal informasi resmi. Ojok malah takok nek tonggomu sing senengane sebar hoaks. Oke. Ayo jogo omah, jogo kampung. Pererat tali seduluran #LawanCovid19


Pesan ini dikhususkan untuk masyarakat Arek Jawa Timur. Maaf bila terdapat kata-kata vulgar atau kasar menurut anda.

About iaridlo

Ilham Akhsanu Ridlo is lecturer and researcher of Public Health at Universitas Airlangga. His research examines health policy and administration; social and trust determinants of health policy; and how health policies can reduce health inequalities. His research engages interdisciplinary, applying theories and methods between the social sciences, public health and health policy. He is currently a managing editor of Jurnal Administrasi Kesehatan Indonesia (JAKI).

0 comments on “Rek, Ayo Rek!

Leave a Comment Here

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: